State of mind


Er gebeurt ongelofelijk veel in de hele wereld en ook in Nederland. Velen worden hard getroffen door deze situatie waar wij in leven en door de maatregelen die worden genomen. Dit op allerlei manieren zoals financieel en gezondheid.

Allemaal gebeurtenissen die buiten onze macht zijn. Toch moeten we door en het enige waar we zelf volledige macht over hebben is de staat (gemoedstoestand) waar we in leven.

De staat waar je in leeft bepaalt hoe je dagelijks in het leven staat en dus ook je toekomst. Door je staat waar je in leeft kan je verder in een diepe gat terecht komen of je kunt iedere dag bezig zijn met creëren, nieuwe plannen maken en stappen zetten.

Staten zoals machteloosheid, pijn, verdriet en boosheid mag je zeker voelen want deze zijn er ook. Het gaat erom hoe lang je ervoor kiest om erin te blijven. Het is uiteraard anders in het geval van verlies van een dierbare. Het gaat erom het voelen van die staten en ze de ruimte geven. Daarna jezelf eruit halen en staten zoals dankbaarheid, liefde, compassie en creativiteit gaan voelen.

Je staat wordt bepaalt door 3 factoren:

1) Fysiologie 2) Taal 3) Focus

1) Fysiologie is je lichamelijke houding. Deze kun je gelijk veranderen door rechtop te lopen/zitten, je lichaam ontspannen (een aantal keer diep ademen), schouders naar achteren, hoofd omhoog en een glimlacht (ook al zou deze klein en geforceerd zijn). Zeer krachtige manier om gelijk je staat te veranderen.

2) Taal: Het kiezen van welke woorden je dagelijks gebruikt als je tegen jezelf (je gedachten) en tegen andere praat. Negatief of positief?

3) Focus: Waar focus je op? Waar je op focust gaat je energie naartoe. Focus je op wat er allemaal mis gaat en/of volg je continue de media? Of focus je op wat er wel goed gaat en wat je wel hebt en wat je dagelijks kunt doen om weer een stap verder te gaan? Focus je op wat je zou kunnen doen en creëren om je leven met stapjes te veranderen?

Je staat veranderen is een dagelijkse oefening, net als het bouwen van je spieren. Hoe langer en vaker je oefent hoe beter je het kunt eigen maken.

YOUR STATE CAN MAKE YOU OR BREAK YOU.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square