The Power of Mind and Body


Wat maakt dat ik ineens besluit om voor het eerst te wakeboarden op mijn 53ste., terwijl ik het eerst totaal niet van plan was? Ik wilde eigenlijk gewoon waterskiën, voornamelijk omdat ik dat al kan en dat is dus vertrouwd. Dit gebeurde mij vorige week en ik vraag me af wat er eigenlijk diep van binnen met me gebeurt als ik ineens ter plekke besluit om alsnog te leren wakeboarden en dat het me dan ook vrijwel direct lukt.

Als ik terug ga in de tijd, naar mijn jeugd, realiseer ik me dat ik vaker avontuurlijk en spannende dingen deed. Het begon toen ik ongeveer 7 jaar oud was. Ik ging met mijn moeder en zus in de zomervakanties vaak naar een groot zwembad in Teheran. Daar was een hele hoge duikplank van wel 10 meter. Op een keer, toen mijn moeder en de badmeester niet keken, besloot ik ineens om de duikplank op te gaan en naar beneden te springen. Het resulteerde in veel gehoest en geproest en een boze badmeester en moeder. Dit weerhield mij er niet van om in mijn verdere leven vaker spannende dingen te doen.

Rond mijn 28ste ging ik met mijn voormalige schoonfamilie bungeejumpen in Amsterdam. Tenminste, ik ging mee, maar was niet van plan om zelf te springen. Terwijl ik daar stond ging er opeens iets door me heen, ik wilde ook en besloot ter plekke dat ik ook ging springen. En zo stond ik ineens bovenop een hijskraan van 75 meter hoog en sprong ik naar beneden.

Dit is mij vaker overkomen in mijn leven en als mens (maar ook als coach) vind ik het mooi om dieper bij mezelf naar binnen te kijken om me meer bewust te worden van mezelf en van wat me drijft. Op deze manier kan je inzichten krijgen over wat je kracht geeft, om je doelen te bereiken en inzicht in wat je juist tegenhoudt.

De inzichten die ik dan krijg zijn heel waardevol. Terugkijkend op mijn leven realiseer ik me dat op de momenten dat ik de kans kreeg of de keus had om iets heel spannends te doen, ik in eerste instantie terughoudend reageerde, ervan overtuigd dat ik het niet kon. Maar vaak kreeg ik op het moment suprême iets over mij heen dat ik het wel moest doen, dat ik het kon en ik ervaarde een soort kracht en vastberadenheid dat ik het ook daadwerkelijk deed. Ik voel het letterlijk in mijn buik en in mijn hart. Ik ga dus uit mijn hoofd en naar mijn oerkracht.

Een mooie les die voor veel mensen geldt. We zitten vaak in ons hoofd, waar angsten en belemmerende overtuigingen gecreëerd worden. Dit weerhoudt je ervan om contact te maken met je innerlijke kracht. De kracht die je drijft om stappen te zetten en moedig te zijn om je doelen te bereiken. Die connectie met je innerlijke kracht is iets wat ik mijn cliënten ook leer tijdens coaching. Door hen te leren om contact te maken met hun lichaam en innerlijke kracht.

“When you are in your head, you’re dead.” – Tony Robbins

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square