Divorce is not the end but the start of New Beginnings
Toen ik 4 jaar geleden als scheidingscoach begon, denk ik dat ik onbewust wist dat ik New Beginnings coach ging worden. Gisteren kwam ik namelijk één van mijn eerste posts tegen met als titel “Divorce is not the end but the start of New Beginnings”. Hier geloof ik enorm in want ik ben er zelf het bewijs van na mijn scheiding.


Het gevoel dat een scheiding het einde is, is heel herkenbaar bij veel mensen. Ik dacht het namelijk eerst ook. Hoe moet het verder met mij en met mijn gezin? Hoe ziet het leven er in de toekomst uit en word ik ooit weer gelukkig? Het tegendeel is waar want het leven kan je juist een duw geven om opnieuw te starten en een heel mooi leven op te bouwen. Zelfs gelukkiger worden. Dit zien vaak mensen niet omdat ze zich vasthouden aan wat er geweest is. Het is namelijk bekend terrein en de toekomst is onbekend en dus eng.


Na je scheiding heb je twee keuzes:

1) Ik blijf in het verleden, laat mijn ex partner niet los, hou mij vast aan mijn oude leven, oude patronen, oude emoties en het oude “ik”.

2) Ik neem de lessen uit mijn verleden, laat mijn oude leven los, neem de kans om te groeien als mens en een mooi leven creëren. Een nieuw begin zoals ik wil.


Het leven gaat door en je bent tijdelijk hier op aarde. Welke kies jij?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square